Μορχέλλες αποξηραμένες 80g
Η σάρκα είναι λευκή, ελαστική αρχικά, εύθραυστη αργότερα με ευχάριστη οσμή.
Εάν δείτε προσεχτικά το μανιτάρι θα διαπιστώσετέ ότι είναι κούφιο στο εσωτερικό του, γεγονός που το καθιστά ιδανικό για γέμιση. Μπορείτε να διαλέξετε τα μεγαλύτερα μανιτάρια και αφού τα μουλιάσετε σε μπράντυ να τα γεμίσετε με κιμά ή κρεμώδες τυρί και φρέσκα αρωματικά. Ψήνετε στο φούρνο ή σοτάρετε σε φρέσκο βούτυρο και σβήνετε με το μπράντυ που τα μουλιάσατε.
Διατροφική Αξία: πηγή πρωτεϊνών, υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες.
Οδηγίες Ετοιμασίας :
Μουλίαζουμε σε χλιαρό νερό για 15 λεπτά (εναλλακτικά σε μπράντι ή άλλο ποτό για 30 λεπτά).
Στραγγίζουμε το νερό.
Σοτάρουμε για 1 με 2 λεπτά σε ελαιόλαδο ή βούτυρο.
Σβήνουμε με ξηρό λευκό κρασί (εναλλακτικά με το ποτό που μουλίασαμε τα μανιτάρια).
Σερβίρουμε με λίγο αλάτι και πιπέρι.
Μπορούμε να προσθέσουμε τα σοταρισμένα μανιτάρια σε σούπες,ομελέτες,σάλτσες και φαγητά κατσαρόλας.
TIPS:
Το υγρό μετά την στράγγιση μπορούμε να το σουρώσουμε καλά με ένα τουλπάνι ή μια λεπτή πετσέτα. Αποτελεί ένα πεντανόστιμο ζωμό για σούπες και σάλτσες.
ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...
-
Κανθαρέλλες αποξηραμένες 25g
Αυτοφυή μανιτάρια του είδους Cantharellus cibarius Fr. τα οποία εμφανίζονται στα ελληνικά δάση τον...6,37 € -
Λεντινούλα (shiitake) αποξηραμένη σε φέτες 80g
Τα μανιτάρια είναι τεμαχισμένα σε πολύ λεπτές τραγανές φέτες. Μπορούν να φαγωθούν και χωρίς...14,71 €