Βελουτέ σούπα μανιταριών shitake |
|
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ 40γρ μανιτάρια shitake 500ml κρέμα γάλακτος 500ml ζωμό κότας 250γρ μικρά ξερά κρεμμυδάκια 100γρ φρέσκο βούτυρο 100ml ξηρό λευκό κρασί 50ml βερμούτ αλάτι/πιπέρι ΕΚΤΕΛΕΣΗ Σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά τα κρεμμυδάκια με όλο το βούτυρο και ελάχιστο νερό και προσθέτουμε κομμένα τα μανιτάρια, ιδρώνουμε για περίπου 10 λεπτά. Σβήνουμε με το κρασί και το βερμούτ και βράζουμε με το ζωμό για 30 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Στο τέλος δένουμε με την κρέμα και περνάμε την σούπα στο μπλέντερ. Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμενο πιπέρι. |
Λεντινούλα 30g
Η παγκόσμια αποδοχή του μανιταριού Λεντινούλα (shii-take), οι χιλιάδες επιστημονικές μελέτες, καθώς και ο πολυσακχαρίτης “Lentinan” που περιέχουν το κατατάσσουν στην ελίτ των μανιταριών. Επιστημονικές μελέτες δείχνουν ότι η ουσία “Lentinan” συμβάλει στην φυσική άμυνα του οργανισμού. Προσθέστε 40γρ. αποξ. Λεντινούλα στο εβδομαδιαίο διαιτολόγιό σας. Μία ποικίλη και ισορροπημένη διατροφή και ο υγιεινός τρόπος ζωής, είναι σημαντικά για την διατήρηση της καλής λειτουργίας του οργανισμού. Τα μανιτάρια Λεντινούλα, είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, αποτελούν πηγή πρωτεϊνών και περιέχουν χαμηλά λιπαρά.
Το κουτάκι περιέχει πληροφορίες σχετικά με το προϊόν και την διαθρεπτική του αξία. Οι διατροφικοί ισχυρισμοί που αναγράφονται πάνω στην συσκευασία έχουν έγκριση από την ΕΤΑΤ και εναρμονίζονται σύμφωνα με την εθνική και κοινοτική νομοθεσία περί τροφίμων. Τακτικοί χημικοί και μικροβιολογικοί έλεγχοι γίνονται σε εργαστήρια του γεωπονικού πανεπιστημίου και σε διαπιστευμένα εργαστήρια. €4.44
|
Φρέσκα τρυφερά μανιτάρια Pleurotus που συλλέγονται αμέσως μόλις φυτρώσουν |