Κανθαρέλλες αποξηραμένες 250g
Τα μανιτάρια αυτά είναι αδύνατο να καλλιεργηθούν λόγω των συμβιωτικών σχέσεων που αναπτύσσουν με τα δένδρα.
Εξαιρετική ποιότητα & γεύση. Επιστημονικές μελέτες και αναλύσεις δείχνουν ότι τα μανιτάρια αποτελούν τροφή πλούσια σε αντιοξειδωτικά, αμινοξέα και χαμηλά λιπαρά. Τα αποξηραμένα μανιτάρια έχουν πλουσιότερα αρώματα και πιο έντονη γεύση από τα φρέσκα.
Οι κανθαρέλλες εντυπωσιάζουν με τη λουλουδένια τους όψη, το κιτρινοπορτοκαλί τους χρώμα και τα φρουτώδη και κομψά αρώματά τους, τα οποία αναδεικνύονται ιδιαίτερα σε λευκές σάλτσες ή σούπες.
Τα άγρια Μανιτάρια Δίρφυς συλλέγονται με την επίβλεψη ειδικών γεωπόνων, με φροντίδα και σεβασμό στο φυσικό τους περιβάλλον. Ο φυσικός τρόπος αποξήρανσής τους εξασφαλίζει αναλλοίωτα όλα τα συστατικά τους.
Διατροφική Αξία: πηγή πρωτεϊνών, υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες.
Οδηγίες Ετοιμασίας :
Μουλιάζουμε σε χλιαρό νερό για 15 λεπτά (εναλλακτικά σε μπράντι ή άλλο ποτό για 30 λεπτά).
Στραγγίζουμε το νερό.
Σοτάρουμε για 1 με 2 λεπτά σε ελαιόλαδο ή βούτυρο.
Σβήνουμε με ξηρό λευκό κρασί (εναλλακτικά με το ποτό που μουλιάσαμε τα μανιτάρια).
Σερβίρουμε με λίγο αλάτι και πιπέρι.
Μπορούμε να προσθέσουμε τα σοταρισμένα μανιτάρια σε σούπες,ομελέτες,σάλτσες και φαγητά κατσαρόλας.
TIPS:
Το υγρό μετά την στράγγιση μπορούμε να το σουρώσουμε καλά με ένα τουλπάνι ή με μια λεπτή πετσέτα. Αποτελεί ένα πεντανόστιμο ζωμό για σούπες και σάλτσες.
ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...
-
Λεντινούλα (shiitake) αποξηραμένη σε φέτες 80g
Τα μανιτάρια είναι τεμαχισμένα σε πολύ λεπτές τραγανές φέτες. Μπορούν να φαγωθούν και χωρίς...14,71 € -
Κανθαρέλλες αποξηραμένες 25g
Αυτοφυή μανιτάρια του είδους Cantharellus cibarius Fr. τα οποία εμφανίζονται στα ελληνικά δάση τον...5,64 €