Το μανιταροπωλείο χρησιμοποιεί cookies
Η παρούσα ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησής σας. Θα επιθυμούσαμε την συγκατάθεσή σας, αλλά μπορείτε να δεν επιθυμείτε να αποχωρήσετε.
×

Κοτόπουλο του δάσους αποξηραμένα μανιτάρια 250g

Πρόκειται για αυτοφυή μανιτάρια του είδους Laetiporus sulphureus (Bull.) Murrill (1920) συνν: Polyporus sulphureus (. Bull) Fr. (Λαιτιπόρος ο θειαφένιος, αγγλ.chicken of the woods-κοτόπουλο του δάσους). Καρποφορεί πάνω σε δένδρα. 


25,00 €
2,88 €
Περιγραφή

Το μανιτάρια αυτό αποτελεί  το κοτόπουλο των χορτοφάγων. Συστήνεται να τρώγεται αποξηραμένο που έχει μουλιάσει σε  ζεστό νερό και όχι φρέσκο γιατί σε μεγάλες καταναλώσεις φρέσκο μπορεί να προκαλέσει μικροαλλλεργίες όπως φουσκωμένα χείλη, ελαφριά ζαλάδα.    
Χρήσεις
Μπορείτε να το μουλιάσετε τις φέτες σε λευκό κρασί και μόλις μαλακώσει καλά να το πανάρετε. Ταιριάζει σε λευκές σάλτσες αλλά πριν το ρίξετε στη σάλτσας θα πρέπει να το σοτάρετε για 2-3 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.

 

Οδηγίες Ετοιμασίας :

Μουλιάζουμε σε χλιαρό νερό για 15 λεπτά (εναλλακτικά σε μπράντι ή άλλο ποτό για 30 λεπτά).

Στραγγίζουμε το νερό.

Σοτάρουμε για 1 με 2 λεπτά σε ελαιόλαδο ή βούτυρο.

Σβήνουμε με ξηρό λευκό κρασί (εναλλακτικά με το ποτό που μουλιάσαμε τα μανιτάρια).

Σερβίρουμε με λίγο αλάτι και πιπέρι.

Μπορούμε να προσθέσουμε τα σοταρισμένα μανιτάρια σε σούπες,ομελέτες,σάλτσες και φαγητά κατσαρόλας.

 

TIPS:

Το υγρό μετά την στράγγιση μπορούμε να το σουρώσουμε καλά με ένα τουλπάνι ή με μια μικρή πετσέτα. Αποτελεί ένα πεντανόστιμο ζωμό για σούπες και σάλτσες.

 

Τεμάχια ανά συσκευασία:1

ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...