Το μανιταροπωλείο χρησιμοποιεί cookies
Η παρούσα ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησής σας. Θα επιθυμούσαμε την συγκατάθεσή σας, αλλά μπορείτε να δεν επιθυμείτε να αποχωρήσετε.
×

Μακρολεπιότα αποξηραμένα μανιτάρια 250g

Επιστημονική ονομασία: Macrolepiota procera (Scop.) Singer (1948)
Κοινές ονομασίες: Μακρολεπιότα η ψηλή, Ζαρκαδίσιο, Κουκούλι, Κωνσταντάς, Αλεκάτη, Γουργουλιάνα,
Περιγραφή:
Το κοινό, Macrolepiota procera, είναι το πιο γνωστό εδώδιμο μανιτάρι της χώρας μας.

30,65 €
Περιγραφή

Η Μακριλεπίοτα procera,είναι ένα άγριο μανιτάρι το οποίο καρποφορεί το καλοκαίρι και το φθινόπωρο ,μοναχικά ή σε μικρές ομάδες, σε δασικές εκτάσεις, στις άκρες των δρόμων και σε ηλιόλουστα μέρη. Στο μανιτάρι αυτό τρώγεται μόνο το καπέλο διότι το πόδι είναι σκληρό. Έχει λευκή σάρκα ,μαλακή και αφράτη. Είναι πολύ νόστιμα σε ομελέτες και ριζότο καθώς επίσης συνοδεύουν άριστα φαγητά με κρέας, ψάρι και σάλτσες.

 

Οδηγίες Ετοιμασίας :

Μουλιάζουμε σε χλιαρό νερό για 15 λεπτά (εναλλακτικά σε μπράντι ή άλλο ποτό για 30 λεπτά).

Στραγγίζουμε το νερό.

Σοτάρουμε για 1 με 2 λεπτά σε ελαιόλαδο ή βούτυρο.

Σβήνουμε με ξηρό λευκό κρασί (εναλλακτικά με το ποτό που μουλιάσαμε τα μανιτάρια).

Σερβίρουμε με λίγο αλάτι και πιπέρι.

Μπορούμε να προσθέσουμε τα σοταρισμένα μανιτάρια σε σούπες,ομελέτες,σάλτσες και φαγητά κατσαρόλας.

 

TIPS : 

Το υγρό μετά την στράγγιση μπορούμε να το σουρώσουμε καλά με ένα τουλπάνι ή με μια λεπτή πετσέτα. Αποτελεί πεντανόστιμο ζωμό για σούπες και σάλτσες.

Τεμάχια ανά συσκευασία:1

ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...