Το μανιταροπωλείο χρησιμοποιεί cookies
Η παρούσα ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησής σας. Θα επιθυμούσαμε την συγκατάθεσή σας, αλλά μπορείτε να δεν επιθυμείτε να αποχωρήσετε.
×

Υπόστρωμα Μανιτάρι Αρνάκι 4,5Kg

Καλλιεργήστε τo πανέμορφo μανιτάρι "Αρνάκι" στο σπίτι σας!

Οδηγίες Καλλιέργειας

Βήμα 1ο: Διατηρείτε το υπόστρωμα σε θερμοκρασία δωματίου για 5 ημέρες μέχρι να ασπρίσει καλά. Ανοίγετε πολύ προσεκτικά μικρές τρύπες, περίπου στην διάμετρο 2ευρω (χωρίς να πληγώσετε το υπόστρωμα).
Βήμα 2ο: Τοποθετείτε το υπόστρωμα σε μια λεκάνη και ρίχνετε λίγο νερό στο πάτο της.
Βήμα 3ο: Ψεκάζετε τα τοιχώματα της λεκάνης αλλά και πάνω στο υπόστρωμα
Βήμα 4ο: Καλύπτετε με ένα πλαστικό που του έχετε ανοίξει 6-8 τρύπες. Ψεκάζετε και το πλαστικό από μέσα.
Βήμα 5ο : Τοποθετείτε τον κουβά με το υπόστρωμα σε ένα ΦΩΤΕΙΝΟ, ΔΡΟΣΕΡΟ μέρος του σπιτιού, και ψεκάζετε μια 1 φορά την ημέρα στο εσωτερικό. Κρατάτε το πλαστικό κάλλυμα μέχρι να δείτε να εμφανίζονται τα πρώτα μανιτάρια. Μόλις τα μικρά κεφαλάκια φτάσουν με μέγεθος καρυδιού (περίπου 4-5 ημέρες από την έναρξη της διαδικασίας) απομακρύνετε το πλαστικό. Τα ψεκάσματα με νερό συνεχίζονται καθημερινά.
Βήμα 6ο: Όταν τα αρνάκια είναι σαν πορτοκάλια μπορείτε να τα μαζέψετε.
Βήμα 7ο: Όταν θα τελειώσετε με το πρώτο κύμα συγκομιδής (περίπου 10-14 ημέρες από την έναρξη της διαδικασίας) επαναλαμβάνετε το βήμα2.

Σε περίπτωση που δείτε μικρά κεφαλάκια σε διαφορετικά σημεία από αυτά που έχετε ανοίξει τις τρύπες, βοηθήστε τα να μεγαλώσουν σχίζοντας προσεχτικά το πλαστικό που τα καλύπτει.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

15,25 €
1,75 €
Περιγραφή

Δείτε τις οδηγίες καλλιέργειας εδώ:

https://www.youtube.com/watch?v=y2LiLh4Nsws 

 

Χρήσιμη Πληροφορία για εσάς  που είναι η πρώτη σας προσπάθεια: η καλλιέργεια αυτή, όπως και όλες οι καλλιέργειες (π.χ. κηπευτικά) απαιτούν διάθεση για πειραματισμό, μεράκι, εμπειρία και γνώση. Οι οδηγίες καλλιέργειας που σας δίνονται είναι απλά ενδεικτικές για να ξεκινήσετε τις δικές σας προσπάθειες. Η καλλιέργεια των μανιταριών εξαρτάται από πολλούς παράγοντες όπως:  η θερμοκρασία, η υγρασία, το ποσοστό του αέρα σε CO2, η ταχύτητα του αέρα, ο ρυθμός εξατμισοδιαπνοής των μανιταριών, ο φωτισμός, η καθαρότητα του χώρου από ανταγωνιστικούς μύκητες και έντομα, ο τρόπος συλλογής, κ.α.

Ως εκ τούτου, η αγορά ενός έτοιμου υποστρώματος ή μυκηλίου (σπόρου) μανιταριών δεν καθιστά υπεύθυνο για την επιτυχή έκβαση της καλλιέργειας τον παραγωγό του υποστρώματος ή του μυκηλίου αντίστοιχα. Η εταιρεία μας δεν φέρει καμία ευθύνη σε περίπτωση που δεν φυτρώσουν μανιτάρια. Η μόνη περίπτωση που αντικαθίσταται το υπόστρωμα είναι εάν αυτό είναι σπασμένο κατά την παραλαβή. Σε αυτη την περίπτωση, είναι αναγκαία μία φωτογραφία από το άνοιγμα της συσκευασίας.

Η εταιρεία μας τροφοδοτεί με υποστρώματα καλλιέργειας Πλευρώτους και κίτρινου Πλευρώτους πάνω από το 70% των Ελλήνων επαγγελματιών παραγωγών μανιταριών από το 2004. Παράλληλα, εξάγει τα υποστρώματα που παράγει σε τρίτες χώρες, ενώ τα υποστρώματα των πιο νέων και πρωτότυπων μανιταριών τα εισάγει από αντίστοιχες εταιρείες του εξωτερικού. Οι ιδιοκτήτες είναι εξειδικευμένοι μυκητολόγοι του Γ.Π.Α. με υψηλή εμπειρία στο αντικείμενο της καλλιέργειας των μανιταριών από το 1991. Στη σελίδα μας στο facebook ανακοινώνονται κατά καιρούς σεμινάρια καλλιέργειας μανιταριών.

Τα υποστρώματά μας είναι απαλλαγμένα χημικών πρόσθετων και φυτοφαρμάκων.

Τεμάχια ανά συσκευασία:1

ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...