Ποικιλία Δάσους αποξηραμένα μανιτάρια 250g
Χρήσεις
Ιδανικά για ριζότο, σούπες και σάλτσες.
Η "ποικιλία του δάσους" (forest mix), είναι ένα γευστικό μοναδικό μείγμα 7 διαφορετικών μανιταριών, εκ των οποίων το Βασιλομανίταρο, η μαύρη Τρομπέτα και η Κανθαρέλλα, είναι "άγρια", αυτοφυή μανιτάρια επιλεγμένα από τα ελληνικά δάση, σε συνδυασμό με μανιτάρια δικής μας καλλιέργειας όπως, το γκρί και κίτρινο Πλευρώτους και η Λεντινούλα (shiitake). Τα πρώτα, αναπτύσσονται κάτω από έλατα, βελανιδιές, οξιές και καστανιές όπου το ιδανικό μικροκλίμα των εναλλαγών υψηλής υγρασίας και της ηλιοφάνειας συνεργάζονται για να παράγουν συνεκτικά και καθαρά μανιτάρια. Επιλέγουμε τα καλύτερα, τα πιο ποιοτικά μανιτάρια και αμέσως μετά το μάζεμά τους, τα καθαρίζουμε και τα στεγνώνουμε, χρησιμοποιώντας την πιο οικολογική τεχνολογία: τον ήλιο μας!
Οδηγίες Ετοιμασίας :
Μουλιάζουμε σε χλιαρό νερό για 15 λεπτά (εναλλακτικά σε μπράντι ή άλλο ποτό για 30 λεπτά).
Στραγγίζουμε το νερό.
Σοτάρουμε για 1 με 2 λεπτά σε ελαιόλαδο ή βούτυρο.
Σβήνουμε με ξηρό λευκό κρασί (εναλλακτικά με το ποτό που μουλιάσαμε τα μανιτάρια).
Σερβίρουμε με λίγο αλάτι και πιπέρι.
Μπορούμε να προσθέσουμε τα σοταρισμένα μανιτάρια σε σούπες, ομελέτες, σάλτσες και φαγητά κατσαρόλας.
TIPS:
Το υγρό μετά την στράγγιση μπορούμε να το σουρώσουμε καλά με ένα τουλπάνι ή με μια λεπτή πετσέτα. Αποτελεί ένα πεντανόστιμο ζωμό για σούπες και σάλτσες.
ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...
-
Βασιλομανίταρα A (porcini) αποξηραμένα 250g
Υψηλής ποιότητας Βασιλομανίταρα-Porcini αποξηραμένα σε φέτες. Πρόκειται για μανιτάρια του γένους...44,00 € -
Μορχέλλες αποξηραμένες 80g
Πρόκειται για αυτοφυή μανιτάρια του γένους Morchella sp. (Morchella elata, Morchella deliciosa,...49,16 €