Το μανιταροπωλείο χρησιμοποιεί cookies
Η παρούσα ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησής σας. Θα επιθυμούσαμε την συγκατάθεσή σας, αλλά μπορείτε να δεν επιθυμείτε να αποχωρήσετε.
×

Η Αλλιώτικη Μαγειρίτσα μας |Μαγειρίτσα με Μανιτάρια Δίρφυς
Ένα υγιεινό φαγητό με πλούσια γεύση, μοναδικά αρώματα, χαμηλό σε λιπαρά, πλούσιο σε φυτικές ίνες και πρωτείνες,

κατάλληλο για vegan αλλά και gluten free (εάν επιλέξετε κορν φλάουρ gluten free ή δεν βάλετε καθόλου κορν φλάουρ)
για 6 άτομα

Σκεύη

1 Κατσαρόλα, 1 ξύλινη κουτάλα για το ανακάτεμα, 1 μπολ για το ανακάτεμα του «Λεντινολέμονου», 1 χτυπητήρι, 1 κουτάλι σούπας, 1 κουτάλα για το σερβίρισμα.


Υλικά
1 δισκάκι «Ποκιλία Φρέσκων 300g»
1 δισκάκι «Φρέσκια Λεντινούλα 200g»
1 βαζάκι «Αποξ. Βασιλομανίταρα 25g»
100γρ Ρύζι γλασέ ή Καρολίνα
6-7 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 μεγάλο μαρούλι κομμένο σε μεγάλα κομμάτια
1 ξερό κομμένο κρεμμύδι σε μικρά κομμάτια
1 σκελίδα σκόρδο κομμένη τριμμένη
1 ποτήρι του κρασιού λευκό ξηρό κρασί
100γρ μάραθο
100γρ μυρώνια
Αλάτι, πιπέρι


Προετοιμασία
Τεμαχίζετε τα φρέσκα μανιτάρια σε φέτες χωρίς να τα πλύνετε. Εάν χρειάζεται σκουπίστε λίγο τα αγαρικά από το δισκάκι της Ποικιλίας.


Για τον ζωμό
Αδειάζετε τα βασιλομανίταρα σε 2 λίτρα χλιαρό νερό και αφήνετε να μουλιάσουν για τουλάχιστο 30 λεπτά. Στη συνέχεια στραγγίζετε τα μανιτάρια και αφήνετε τα στην άκρη.

«Λεντινολέμονο» (για το δέσιμο)
3 κ.σ. Πούδρα Λεντινούλα
1κ.σ. Κορν Φλάουρ
300ml ζωμό από τα αποξ. Μανιτάρια. Προσοχή, θα πρέπει να έχει κρυώσει ο ζωμός για να μην σβολιάσει το κορν φλάουρ.
Χυμό από 2 λεμόνια
Ανακατεύετε πρώτα τις 2 πούδρες με τον ζωμό, αδειάζετε τον χυμό λεμονιού και ανακατεύετε έντονα για λίγο ακόμα.

Εκτέλεση
Βάζετε την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και καλύπτετε τον πάτο της με ελαιόλαδο. Ξεκινάτε να σοτάρετε σε δυνατή φωτιά τα μανιτάρια, για 10 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς.
Μόλις ροδίσουν, ρίχνετε τα στραγγισμένα ξερά μανιτάρια και συνεχίζετε το σοτάρισμα για άλλα 2 λεπτά, προσθέστε αλάτι και πιπέρι.
Στην ίδια κατσαρόλα και ενώ συνεχίζετε το σοτάρισμα, ρίξτε το φρέσκο κρεμμυδάκι, το ξερό κρεμμύδι και το σκόρδο όπου ανακατεύετε 2-3 φορές όλα τα υλικά μαζί μέχρι να μαλακώσουν.
Συνεχίζετε με το ρύζι, το φέρνετε 2 βόλτες να λαδωθεί και σβήνετε με το κρασί και σοτάρετε για άλλα 2 λεπτά περίπου μέχρι να φύγει το αλκοόλ.
Τέλος, ρίχνετε το μαρούλι, το μυρώνι και το μάραθο και αφού τα ανακατέψετέ 2-3 φορές να μαραθούν λίγο, αδειάζετε τα 1700ml νερό-ζωμό μανιταριών αφήνετε να κοχλάσουν, χαμηλώνετε την φωτιά, κλείνετε με το καπάκι και βράζετε για 10 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.
Δένετε με το «Λεντινολέμονο» και αφήνετε να πάρει μια βράση. Το φαγητό σας είναι έτοιμο.
Σερβίρετε με φρέσκο ελαιόλαδο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.


Καλή σας όρεξη

ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...