Το μανιταροπωλείο χρησιμοποιεί cookies
Η παρούσα ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησής σας. Θα επιθυμούσαμε την συγκατάθεσή σας, αλλά μπορείτε να δεν επιθυμείτε να αποχωρήσετε.
×

YΛΙΚΑ

500 γρ. φρέσκα πλευρώτους & λεντινούλες

125 ml (1 ποτηράκι κρασιού) έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

1 μεγάλο κρεμμύδι σε λεπτές φέτες

1 φρέσκο τσίλι ψιλοκομμένο

1,5 κιλό κατσικάκι (κατά προτίμηση μπούτι) σε κομμάτια

400 γρ. πασάτα ντομάτας (φρέσκια ή έτοιμη)

2-3 κλωναράκια φρέσκο δεντρολίβανο

5 κλωναράκια φρέσκια μαντζουράνα

Αλάτι & μαύρο πιπέρι

3-4 κουταλιές σούπας αλεύρι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίζουμε τα κοτσάνια από τα μανιτάρια και τα κόβουμε αν είναι μεγάλα (δεν τα πλένουμε). Πλένουμε το κρέας, το στεγνώνουμε και πασπαλίζουμε ελαφρά με αλεύρι. Σε μια κατσαρόλα-γάστρα σοτάρουμε ελαφρά το κρεμμύδι και το τσίλι με το μισό ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το κρέας και το σοτάρουμε μέχρι να ροδίσει. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά. Σβήνουμε με την πασάτα ντομάτας, προσθέτουμε αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τα μυρωδικά. Σκεπάζουμε τη γάστρα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 45 λεπτά.



ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...