Το μανιταροπωλείο χρησιμοποιεί cookies
Η παρούσα ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησής σας. Θα επιθυμούσαμε την συγκατάθεσή σας, αλλά μπορείτε να δεν επιθυμείτε να αποχωρήσετε.
×

Βασιλομανίταρα Α (porcini) αποξηραμένα 25g

Υψηλής ποιότητας Βασιλομανίταρα-Porcini αποξηραμένα σε φέτες.

Πρόκειται για μανιτάρια του γένους Boletus όπως το B.edulis, B.aereus, B. pinophilus, B.reticulatus. Είναι ιδιαίτερα διαδεδομένα και χαρακτηρίζονται ως κορυφαία φαγώσιμα είδη με εξαιρετικά αρώματα και νοστιμιά.

Συσκευασμένα σε πλήρως βιοαποδομήσιμο οικολογικό περιέκτη σε τροποποιημένη ατμόσφαιρα αζώτου,που προσφέρει ιδανική συντήρηση και άριστη διατήρηση των αρωμάτων και γεύσης.

5,22 €
Περιγραφή

Είναι γνωστά με πολλά ονόματα, όπως Porcini στην Ιταλία, Varganya στην Ουγγαρία, Borowik Szlachetny στην Πολωνία, Cepes στη Γαλλία, και Steinpilz στη Γερμανία.

Στην Ελλάδα είναι γνωστά με διάφορα ονόματα όπως Βωλίτης, Βασιλικό (Γρεβενά, Κοζάνη , Καστοριά ) Βασίλα ή Βασιλομανίταρο (Πήλιο), Βασιλικάρα (Πιερία) για το Β.edulis και Β. reticulatus. Καλογεράκι , καλογρίτσα, Καλοεράτσι για το Β. aereus. Εμείς, επιλέξαμε σαν εμπορική ονομασία τη λέξη "Βασιλομανίταρα" σαν πιο αντιπροσωπευτική για τα υπέροχα αυτά μανιτάρια.  


Είναι μανιτάρια τα οποία είναι αδύνατο να καλλιεργηθούν λόγω των ιδιαίτερων μυκορριζικών  σχέσεων που αναπτύσσουν με δένδρα όπως οι οξιές, τα έλατα, οι δρυς και οι καστανιές.
Στην ελληνική φύση συλλέγονται σε 2 περιόδους Άνοιξη ή καλοκαίρι και φθινόπωρο. 

Τα μανιτάρια αυτά σε αποξηραμένη μορφή διατηρούν δυνατά αρώματα δάσους και φουντουκιού για μεγάλο χρονικό διάστημα.
Διατροφική Αξία: πηγή φυτικών ινών, πλούσιο σε πρωτεΐνες.

 

Οδηγίες ετοιμασίας:

Μουλίαζουμε σε χλιαρό νερό για 15 λεπτά (εναλλακτικά σε μπράντι ή άλλο ποτό για 30 λεπτά).

Στραγγίζουμε το νερο.

Σοτάρουμε για 1 με 2 λεπτά σε ελαιόλαδο ή βούτυρο.

Σβήνουμε με ξηρό λευκό κρασί (εναλλακτικά με το ποτό που μουλίασαμε τα μανιτάρια).

Σερβίρουμε με λίγο αλάτι και πιπέρι.

Μπορούμε να προσθέσουμε τα σοταρισμένα μανιτάρια σε σούπες,ομελέτες,σάλτσες και φαγητά κατσαρόλας. 

 

TIPS:

Το υγρό μετά την στράγγιση μπορούμε να το σουρώσουμε καλά με ένα τουλπάνι ή μια λεπτή πετσέτα. Αποτελεί ένα πεντανόστιμο ζωμό για σούπες και σάλτσες. 

 

Ενδιαφέρουσες συνταγές στο κανάλι μας στο Youtube :

https://www.vegangyros.gr/index.php/syntages-vegan-manitaria/dirfis-manitaria-kritharoto-vasilomanitara-garides/37

https://youtu.be/K1Q1x_2sbFM

Τεμάχια ανά συσκευασία:1

ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...