Το μανιταροπωλείο χρησιμοποιεί cookies
Η παρούσα ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησής σας. Θα επιθυμούσαμε την συγκατάθεσή σας, αλλά μπορείτε να δεν επιθυμείτε να αποχωρήσετε.
×

YΛΙΚΑ

1 κιλό μελιτζάνες
170 γρ κριθαράκι
½ κιλό χταπόδι
1 βαζάκι λεντινουλα απο την σειρά μας
ΟΙ ΝΟΣΤΙΜΙΕΣ ΤΟΥ ΗΛΙΑ ΔΙΡΦΥΣ
2 κρεμμύδια
½ σκελίδα σκόρδο
250 γρ χυμό ντομάτας
150 γρ ελαιόλαδο
150 γρ μαυροδάφνη
150 γρ ξύδι
30 γρ μαϊντανό
10 γρ κόκκινο πιπέρι
αλάτι για να ξεπικρίσουμε τις μελιτζάνες

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κόβουμε τις μελιτζάνες οριζόντια στα δύο.Καθαρίζουμε την ψίχα τους και την πετάμε. Αλατίζουμε τις μελιτζάνες και τις αφήνουμε 30 λεπτά.

Για την γέμιση:
Βράζουμε το χταποδάκι μας με το ξύδι και την μαυροδάφνη για 40 λεπτά. Αφού βράσει το χταποδάκι σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε 100 γρ λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, το σκόρδο πολτοποιημένο και το περιεχόμενο απο το βαζάκι ΜΕΖΕΔΑΚΙ ΛΕΝΤΙΝΟΥΛΑ. Μόλις πάρουνε λίγο χρώμα από το σοτάρισμα ρίχνουμε μέσα 150 γρ χυμό ντομάτας, το ζουμί με το οποίο βράσαμε το χταπόδι, κόκκινο πιπέρι, αλάτι , το κριθαράκι και τα αφήνουμε πάνω στη φωτιά για 10 λεπτά. Κατεβάζουμε το μείγμα μας από τη φωτιά και το αφήνουμε λίγο να κρυώσει. Προσθέτουμε το χταποδάκι κομμένο σε μικρά κομματάκια. Γεμίζουμε με το μείγμα μας τις μελιτζάνες τοποθετώντας στην κάθε μία, 4 κουταλιές της σούπας από την γέμιση κάθε φορά. Σε ένα ταψί το οποίο το έχουμε αλείψει με λίγο λάδι, τοποθετούμε τις μελιτζάνες την μια κοντά στην άλλη όχι κολλητά και τις περιχύνουμε με την υπόλοιπη ντομάτα. Καλύπτουμε την επιφάνεια από το ταψάκι μας με ένα αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στο φούρνο για 55-60 λεπτά στους 180 βαθμούς. Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 10 λεπτά.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
EXECUTIVE CHEF
ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ ΗΛΙΑΣ



ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...