Το μανιταροπωλείο χρησιμοποιεί cookies
Η παρούσα ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησής σας. Θα επιθυμούσαμε την συγκατάθεσή σας, αλλά μπορείτε να δεν επιθυμείτε να αποχωρήσετε.
×

Βασιλικό πλευρώτους (king oyster) 250g

Το Pleurotus eryngii είναι το μεγαλύτερο από τα μανιτάρια του γένους Pleurotus, γνωστό με το όνομα "Βασιλικό Πλευρώτους".

Έχει τη μεγαλύτερη διάρκεια ζωής και είναι το τρίτο πιο δημοφιλές μανιτάρι στον κόσμο. Αν και οι περισσότεροι υποθέτουν ότι ονομάζεται «βασιλικό» λόγω του εξαιρετικά μεγάλου σώματός του, στην πραγματικότητα οφείλεται στην ανώτερη γεύση και υφή του. Έχει ένα πιο παχύ, τρυφερό και μεστό κοτσάνι (στύπος) ενώ το καπέλο του (πίλος) είναι μικρότερο σε σύγκριση με άλλα Πλευρώτους.


3,33 €
Περιγραφή

Το King Oyster (Pleurotus eryngii) έχει γεύση ακριβώς όπως τα πιο φρέσκα χτένια οπότε είναι κατάλληλο για όποιον έχει αλλεργία στα οστρακοειδή και επιθυμεί να φάει γαρίδες ή άλλα θαλασσινά.

Ολόκληρο το μανιτάρι είναι βασικά ένα διευρυμένο, τρυφερό κοτσάνι (στύπος), που όταν τοποθετείται στο πλάι και κόβεται σε χοντρές επιμήκης φέτες, μπορεί να σοτάρεται με βούτυρο ή ελαιόλαδο, βασιλικό και μια πρέζα αλάτι για να δημιουργεί ένα καταπληκτικό πιάτο. 

 Δοκιμάστε να το ψήσετε μέσα σε τοστιέρα, αφού πρώτα το τεμαχίσετε σε φέτες.   

ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

 • dirfis-freska-manitaria-manitarogyros-new6

  Μανιταρόγυρος 220g

  Ένα ολόφρεσκο "ΚΙΤ Μαγειρικής" με Φρέσκα μανιτάρια πλευρώτους σε φέτες και καρύκευμα μέσα σε...
  3,32 €
  dirfis-freska-manitaria-manitarogyros-new6
 • dirfis-freska-manitaria-baby-new

  Φρέσκα Baby Πλευρώτους 200g

  Ολόφρεσκα μανιτάρια πλευρώτους που έχουν συλλεχθεί 24 ώρες πριν τα παραλάβετε. Ο όρος «baby» δόθηκε...
  2,37 €
  dirfis-freska-manitaria-baby-new