Το μανιταροπωλείο χρησιμοποιεί cookies
Η παρούσα ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησής σας. Θα επιθυμούσαμε την συγκατάθεσή σας, αλλά μπορείτε να δεν επιθυμείτε να αποχωρήσετε.
×

Υπόστρωμα Λεντινούλα (shiitake λατ.Lentinula edodes)1,7Kg

Αποστειρωμένο υπόστρωμα ειδικό για καλλιέργεια μανιταριών Λεντινούλα που βασίζεται σε μίγμα από ροκανίδι και πριονίδι από ξύλο φυλλοβόλων. Περιέχεται το μυκήλιο Lentinula edodes το οποίο έχει αποικίσει όλη την μάζα του υποστρώματος σε μια διαδικασία που λέγεται επώαση και διεξάγεται σε ειδικούς θαλάμων ελεγχόμενων συνθηκών. Το υπόστρωμα είναι απαλλαγμένο από χημικά πρόσθετα ή φυτοφάρμακα.

Θα παραλάβετε το υπόστρωμα τυλιγμένο σε χαρτόνι καθώς και γραπτές οδηγίες καλλιέργειας. Στο κανάλι μας στο youtube μπορείτε να δείτε ενημερωτικό βίντεο.
(Δείτε παρακάτω.)

Τα μανιτάρια, θα φυτρώσουν 4-5 ΗΜΕΡΕΣ μετά το άνοιγμα της συσκευασίας και αφού το ποτίσετε σύμφωνα με τις οδηγίες!
Μπορεί να παράγει μέχρι και 3-4 χέρια σε χρονικό διάστημα 3 μηνών. Συνολική παραγωγή ενός υποστρώματος:700-1000g


7,70 €
Περιγραφή

https://www.youtube.com/watch?v=Ai_MQKgGzdw&list=PLSiKaE34R4ZKyKRxBdXe3nOqUHcaf-seQ&index=13

https://www.youtube.com/watch?v=yqBCtGMBVKo&list=PLSiKaE34R4ZKyKRxBdXe3nOqUHcaf-seQ&index=1&t=22s

Μέχρι και 2 υποστρώματα μπορούν να αποσταλλούν με κούριερ.

Από 2 υποστρώματα και πάνω παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας για λεπτομέρειες αποστολής

 

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΤΟΥ  SHII- TAKE (Lentinus edodes).

 ΙΔΑΝΙΚΗ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΑΕΡΑ: 5-25ºC, ΣΧΕΤΙΚΗ ΥΓΡΑΣΙΑ: 65-80%.

ΠΟΤΙΣΜΑΤΑ: όταν παραλάβετε τοποθετείτε τον κορμό "ξαπλωμένο" με τα βαθουλώματα να κοιτάνε προς τα πάνω ή αλλιώς όρθιο. Ποτίζετε τον κορμό με ντουζιέρα ή ποτιστήρι με καταιονισμό 2-3 φορές/ημέρα. Το κάθε ένα πότισμα να έχει 4-5 λεπτά διαφορά με το επόμενο. Ζυγίζετε και ελέγχετε το βάρος τακτικά. Εαν το βάρος του είναι κάτω από 1700γρ ποτίζετε πιο τακτικά. Στο πρώτο κύμα Μέγιστο ιδανικό βάρος 1900γρ, ελάχιστο 1600γρ  

           ΕΠΑΓΩΓΗ: Προκειμένου να φυτρώσουν οι πρώτες καταβολές μανιταριών απαιτείται περίπου διάστημα 5 ημερών. Ο χώρος θα πρέπει να φωτίζεται επαρκώς (όχι σκοτάδι), να μην φυσάει αέρας και μην έχει απευθείας έκθεση στον ήλιο. (σημείο απάνεμο, σκιερό, δροσερό) 

  • 1o KYMA: θεωρείται η περίοδος όπου τα μανιτάρια έχουν αναπτυχθεί πλήρως, μέχρι την ημέρα που θα τα έχουμε συλλέξει όλα. Σε αυτή την περίοδο μπορείτε να ποτίζετε (ή να ψεκάζετε) 1-2 φορές την ημέρα.

 Συλλέγετε τα μανιτάρια τραβώντας τα από το υπόστρωμα προσπαθώντας να τα ξεριζώσετε χωρίς να μείνει υπόλειμμα από το κοτσάνι τους (στύπος) πάνω στο υπόστρωμα.

  • Όταν θα έχετε συλλέξει και το τελευταίο μανιτάρια τοποθετείτε το υπόστρωμα σε κλειστό χάρτινο κουτί για 10 ημέρες.
  • Μετά, τοποθετείτε το υπόστρωμα μέσα σε κουβά με νερό με τέτοιο τρόπο ώστε όλο το υπόστρωμα να διαβρέχεται με νερό. Πρέπει να παραμείνει για 6-8 ώρες έτσι ώστε να βαρύνει ξανά και να φτάσει γύρω στα 1200-1400γρ.   
  • Συνεχίζετε ακολουθώντας τα 2 ποτίσματα την ημέρα όπως στο πρώτο κύμα.
  • Καλή επιτυχία!

 !

 
Τεμάχια ανά συσκευασία:1

Χρήσιμη Πληροφορία και όροι : 

η καλλιέργεια αυτή, όπως και όλες οι καλλιέργειες (π.χ. κηπευτικά) απαιτούν διάθεση για πειραματισμό, μεράκι, εμπειρία και γνώση. Οι οδηγίες καλλιέργειας που σας δίνονται είναι απλά ενδεικτικές για να ξεκινήσετε τις δικές σας προσπάθειες.

Η καλλιέργεια των μανιταριών εξαρτάται από πολλούς παράγοντες όπως:  η θερμοκρασία, η υγρασία, το ποσοστό του αέρα σε CO2, η ταχύτητα του αέρα, ο ρυθμός εξατμισοδιαπνοής των μανιταριών, ο φωτισμός, η καθαρότητα του χώρου από ανταγωνιστικούς μύκητες και έντομα, ο τρόπος συλλογής, κ.α.

Ως εκ τούτου, η αγορά ενός έτοιμου υποστρώματος ή μυκηλίου (σπόρου) μανιταριών δεν καθιστά υπεύθυνο για την επιτυχή έκβαση της καλλιέργειας τον παραγωγό του υποστρώματος ή του μυκηλίου αντίστοιχα.

Η εταιρεία μας δεν φέρει καμία ευθύνη σε περίπτωση που δεν φυτρώσουν μανιτάρια. 

Επιστροφές ή αντικατάσταση υποστρώματος: Η μόνη περίπτωση που αντικαθίσταται το υπόστρωμα είναι εάν αυτό είναι σπασμένο ή αλλοιωμένο κατά την παραλαβή. Σε αυτή την περίπτωση, είναι αναγκαία μία φωτογραφία από το άνοιγμα της συσκευασίας και άμεση αποστολή ηλεκτρονικού μηνύματος εντός 2 ωρών. Τα έξοδα επιστροφής βαρύνουν τον αποστολέα.  

Σε περίπτωση παραμονής του υποστρώματος άνω των 24 ωρών σε αποθήκη πρακτορείου λόγω καθυστέρησης παραλαβής του πελάτη δεν λαμβάνουμε καμία ευθύνη για οποιαδήποτε αλλοίωση. 

Η εταιρεία μας τροφοδοτεί με υποστρώματα καλλιέργειας Πλευρώτους και κίτρινου Πλευρώτους πάνω από το 70% των Ελλήνων επαγγελματιών παραγωγών μανιταριών από το 2004. Παράλληλα, εξάγει τα υποστρώματα που παράγει σε τρίτες χώρες, ενώ τα υποστρώματα των πιο νέων και πρωτότυπων μανιταριών τα εισάγει από αντίστοιχες εταιρείες του εξωτερικού. Οι ιδιοκτήτες είναι εξειδικευμένοι μυκητολόγοι του Γ.Π.Α. με υψηλή εμπειρία στο αντικείμενο της καλλιέργειας των μανιταριών από το 1991. Στη σελίδα μας στο facebook ανακοινώνονται κατά καιρούς σε σεμινάρια καλλιέργειας μανιταριών.

Τα υποστρώματά μας είναι απαλλαγμένα χημικών πρόσθετων και φυτοφαρμάκων. Το υπόστρωμα Λεντινούλας παράγεται από πιστοποιημένη εταιρεία της Κίνας και διακινείται στην Ελλάδα από την Μανιτάρια Δίρφυς.  

Τεμάχια ανά συσκευασία:1

ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...