Το μανιταροπωλείο χρησιμοποιεί cookies
Η παρούσα ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησής σας. Θα επιθυμούσαμε την συγκατάθεσή σας, αλλά μπορείτε να δεν επιθυμείτε να αποχωρήσετε.
×

Yπόστρωμα Μανιτάρι Κοράλι 4,5Kg

Καλλιεργήστε τo πανέμορφo μανιτάρι "Κοράλι" (Hericium coraloides) στο σπίτι σας!

15,25 €
Περιγραφή


Οδηγίες Καλλιέργειας

Βήμα 1ο: Διατηρείτε το υπόστρωμα σε θερμοκρασία δωματίου για 5 ημέρες μέχρι να ασπρίσει καλά. Σχίζετε τη σακούλα 10 εκατοστά από το πάνω μέρος. Τοποθετείτε την σακούλα σε φωτεινό και δροσερό μέρος (εντός του σπιτιού) σε ένα χώρο μακριά από εστία θερμότητας.

Βήμα 2ο: Ψεκάζετε ελαφρά με ένα ψεκαστηράκι χειρός τα τοιχώματα στο εσωτερικό της σακούλας 2 φορές την ημέρα.

Βήμα 3ο: Μετά από 8-10 ημέρες θα δείτε μικρά μανιταράκια να φυτρώνουν. Όταν τα κοράλια έχουν μεγαλώσει αρκετά σε μέγεθος μεγαλύτερο από μια ανοιχτή παλάμη  μπορείτε να τα μαζέψετε.

Βήμα 4ο: Όταν θα τελειώσετε με το πρώτο κύμα συγκομιδής (περίπου 10-14 ημέρες από την έναρξη της διαδικασίας) επαναλαμβάνετε το βήμα 2.

Σε περίπτωση που δείτε μικρά κεφαλάκια σε διαφορετικά σημεία κάτω από το πλαστικό  βοηθήστε τα να μεγαλώσουν σχίζοντας προσεχτικά το πλαστικό που τα καλύπτει.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

 

Χρήσιμη Πληροφορία και όροι : 

η καλλιέργεια αυτή, όπως και όλες οι καλλιέργειες (π.χ. κηπευτικά) απαιτούν διάθεση για πειραματισμό, μεράκι, εμπειρία και γνώση. Οι οδηγίες καλλιέργειας που σας δίνονται είναι απλά ενδεικτικές για να ξεκινήσετε τις δικές σας προσπάθειες.

Η καλλιέργεια των μανιταριών εξαρτάται από πολλούς παράγοντες όπως:  η θερμοκρασία, η υγρασία, το ποσοστό του αέρα σε CO2, η ταχύτητα του αέρα, ο ρυθμός εξατμισοδιαπνοής των μανιταριών, ο φωτισμός, η καθαρότητα του χώρου από ανταγωνιστικούς μύκητες και έντομα, ο τρόπος συλλογής, κ.α.

Ως εκ τούτου, η αγορά ενός έτοιμου υποστρώματος ή μυκηλίου (σπόρου) μανιταριών δεν καθιστά υπεύθυνο για την επιτυχή έκβαση της καλλιέργειας τον παραγωγό του υποστρώματος ή του μυκηλίου αντίστοιχα.

Η εταιρεία μας δεν φέρει καμία ευθύνη σε περίπτωση που δεν φυτρώσουν μανιτάρια. 

Επιστροφές ή αντικατάσταση υποστρώματος: Η μόνη περίπτωση που αντικαθίσταται το υπόστρωμα είναι εάν αυτό είναι σπασμένο ή αλλοιωμένο κατά την παραλαβή. Σε αυτή την περίπτωση, είναι αναγκαία μία φωτογραφία από το άνοιγμα της συσκευασίας και άμεση αποστολή ηλεκτρονικού μηνύματος εντός 2 ωρών. Τα έξοδα επιστροφής βαρύνουν τον αποστολέα.  

Σε περίπτωση παραμονής του υποστρώματος άνω των 24 ωρών σε αποθήκη πρακτορείου λόγω καθυστέρησης παραλαβής του πελάτη δεν λαμβάνουμε καμία ευθύνη για οποιαδήποτε αλλοίωση. 

Η εταιρεία μας τροφοδοτεί με υποστρώματα καλλιέργειας Πλευρώτους και κίτρινου Πλευρώτους πάνω από το 70% των Ελλήνων επαγγελματιών παραγωγών μανιταριών από το 2004. Παράλληλα, εξάγει τα υποστρώματα που παράγει σε τρίτες χώρες, ενώ τα υποστρώματα των πιο νέων και πρωτότυπων μανιταριών τα εισάγει από αντίστοιχες εταιρείες του εξωτερικού. Οι ιδιοκτήτες είναι εξειδικευμένοι μυκητολόγοι του Γ.Π.Α. με υψηλή εμπειρία στο αντικείμενο της καλλιέργειας των μανιταριών από το 1991. Στη σελίδα μας στο facebook ανακοινώνονται κατά καιρούς σε σεμινάρια καλλιέργειας μανιταριών.

Τα υποστρώματά μας είναι απαλλαγμένα χημικών πρόσθετων και φυτοφαρμάκων. Το υπόστρωμα Κοράλι παράγεται από πιστοποιημένη εταιρεία της Ιταλίας και διακινείται στην Ελλάδα από την Μανιτάρια Δίρφυς.  

 

ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...