Το μανιταροπωλείο χρησιμοποιεί cookies
Η παρούσα ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησής σας. Θα επιθυμούσαμε την συγκατάθεσή σας, αλλά μπορείτε να δεν επιθυμείτε να αποχωρήσετε.
×

Μπασμάτι με Κόρντισεπς & Λεντινούλα 280g

Ρύζι μπασμάτι με νόστιμα μανιτάρια, σαφράν και μπαχαρικά

Περιέχει : τυρί τριμμένο αφυδατωμένο (γάλα ημίπαχο , αλάτι, καλλιέργεια τυριού, πυτιά)

6,36 €
Περιγραφή

Συνδυάζουμε 2 πεντανόστιμα και πολύ υγιεινά μανιτάρια και το σαφράν δημιουργώντας ένα μοναδικό γεύμα με πολλά οφέλη για την υγεία μας.

Είμαστε η πρώτη εταιρεία στην Ελλάδα που ξεκίνησε την συστηματική καλλιέργεια της Λεντινούλας το έτος 2006 στην Εύβοια. Η Λεντινούλα μας έχει αποσπάσει 2 χρυσά βραβεία γεύσης ενώ, για το συγκεκριμένο προιόν η Λεντινούλα αποξηραίνεται κατάλληλα σε πολύ λεπτές φέτες, έτσι ώστε κατά το βράσιμο του ρυζιού να παραμείνει τρυφερή και νόστιμη.

Το Κορντισεπς (Cordyceps militaris) παράγεται χρόνια στην Κίνα και η εταιρεία μας συνεργάζεται με επιλεγμένο παραγωγό με πολύ μεγάλη εμπειρία στην παραγωγή υψηλής ποιότητας μανιταριών.      

Το Κόρντισεπς εκτός από την υπέροχη γεύση του συμβάλλει αποτελεσματικά στις κάτωθι λειτουργίες του οργανισμού μας:

  1. στην ενίσχυση της απόδοσης κατά την άσκηση. Προσφέρει υψηλές αθλητικές επιδόσεις. Σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες η λήψη Cordyceps πριν την άσκηση μπορεί να παρέχει πολλά οφέλη σε αθλητές και αθλούμενους. Οι δράσεις του Cordyceps οφείλονται στην υψηλή περιεκτικότητά του σε πολυσακχαρίτες, αδενοσίνη (adenosine), cordycepin και cordycepic acid.
  2. στην καλή λειτουργία της καρδιάς.
  3. Αυξημένη απόδοση του κυκλοφορικού συστήματος, μείωση της χοληστερόλης και μείωση των επιπέδων ζαχάρου στο αίμα
  4. ενισχύει και αυξάνει τη λίμπιντο.
  5. Υψηλή αντιοξειδωτική δράση

 H Λεντινούλα (shiitake):

Μερικά από τα χημικά συστατικά στα μανιτάρια shiitake, όπως η εριταδενίνη και η β-γλυκάνη, συμβάλλουν στη μείωση του λίπους. Έρευνες έχουν αποδείξει ότι η β-γλυκάνη μειώνει την πρόσληψη τροφής, αυξάνει τον κορεσμό και μπορεί να μειώσει το επίπεδο λίπους στο πλάσμα. Παράλληλα, η β-γλυκάνη των μανιταριών συμβάλλει στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος.

Η Λεντινούλα συμβάλει ακόμη:

  1. Στη διατήρηση των επιπέδων σακχάρου και χοληστερόλης σε χαμηλά επίπεδα
  2. Στην αύξηση της ενέργειας
  3. Στην ευεξία του δέρματος
  4. Στη βελτίωση της πέψης

 Το Σαφράν είναι γνωστό και αυτό για τα θετικά του οφέλη στην υγεία μας: συμβάλει στην καλή λειτουργία του στομάχου και είναι κατά των πεπτικών διαταραχών, θεωρείτε πολύ αποτελεσματικό στην θεραπεία αναπνευστικών προβλημάτων, έχει ηρεμιστικές ιδιότητες, λόγω του υψηλού αντιοξειδωτικού δυναμικού συμβάλει στην ευεξία του δέρματος.  

 Δείτε εδώ ένα βιντεάκι με την Προετοιμασία σε απλά βήματα: 

https://www.youtube.com/watch?v=8o3hVpQcqkY&list=PLSiKaE34R4ZJmGpQK3yv8MiUAld04VoaH&index=2

Τεμάχια ανά συσκευασία:1

ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...