Το μανιταροπωλείο χρησιμοποιεί cookies
Η παρούσα ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησής σας. Θα επιθυμούσαμε την συγκατάθεσή σας, αλλά μπορείτε να δεν επιθυμείτε να αποχωρήσετε.
×

Γκριφίσκη Maitake αποξηραμένη 30g

Προέλευση: ΚΙΝΑ

Πρόκειται για καλλιεργούμενα μανιτάρια του είδους Grifola frondosa (Dicks.) Gray (1821) ( αλλοιώς Κασταμανίτες , ιαπ. Maitake, αγγλ.Ram’s Head. Στη φύση εμφανίζετε πάνω σε δένδρα πλατύφυλλων στο κορμό ή χαμηλά στο «λαιμό» του δένδρου πάνω στη ρίζα. Αποτελείται από ένα κοινό στέλεχος με διακλαδώσεις που μοιάζουν με ακανόνιστα ημικυκλικά φύλλα. Το σαρκώδες μέρος αποτελεί το στέλεχος ενώ ο πίλος είναι λεπτεπίλεπτα φυλλαράκια.
Η σάρκα είναι λευκή, μαλακή με ευχάριστη γλυκιά οσμή στη νεαρή ηλικία. Τα αποξηραμένα μανιτάρια που έχουν πολύ πιο έντονα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά από τα φρέσκα έχουν άρωμα καπνιστού και γεύση κάστανου. Το άρωμα μάλιστα είναι το ισχυρότερο από όλα τα καλλιεργούμενα μανιτάρια.

Οι κύριες ουσίες που έχουν ανιχνευθεί στα μανιτάρια αυτά είναι οι β-γλυκάνες, η «grifolan» και η «grifolin –LE». Ακόμη έχουν βρεθεί 5-νουκλεοτίδια ( 200-306mg/100gr), φωσφολιπίδια και εργοστερόλη. Σύμφωνα με εργαστηριακές μελέτες (Susuki e al 1984., Mori, et al.1987 Hishiba 1988, Nanba 1993) η συχνή χρήση του μανιταριού αυτού (3-5 ημέρες / βδομάδα) σαν τροφή ή σαν τσάι μπορεί να λειτουργήσει προληπτικά κατά της εκδήλωσης καρκίνου, ενώ συμβάλει στην ενίσχυση της φυσικής άμυνας του οργανισμού. Παράλληλα, πειράματα τόσο με ζώα όσο και με ανθρώπους έδειξαν αξιόλογα αποτελέσματα στη μείωση του σακχάρου στο αίμα, καθώς και στην υπέρταση, στην προστασία του ήπατος και του προστάτη.

5,54 €
Περιγραφή

Η μεγάλη περιεκτικότητα σε βιονεργές ουσίες του Grifola frondosa φαίνεται ότι δρουν αποτρεπτικά  στην εξέλιξη του καρκίνου του μαστού, των πνευμόνων, του προστάτη και του ήπατος. Δεδομένου ότι το Grifola frondosa είναι πλούσιο σε πολυσακχαρίτες, η τακτική κατανάλωση του βοηθάει σε μεγάλο βαθμό στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος, τη βελτίωση της πίεσης του αίματος, τη ρύθμιση του σακχάρου και της χοληστερίνης.
 τα οποία περιέχουν τους γνωστούς πολυσακχαρίτες β-γλουκάνες. Ακόμη περιέχουν: Αντιοξειδωτικά, βιταμίνες Β και C, χαλκό, φωσφόρο,μέταλλα και αμινοξέα.   
Ρυθμίζουν το σάκχαρο, αποτοξινώνουν τον οργανισμό και συμβάλλουν στον έλεγχο του βάρους.  
Διατροφική Αξία: πηγή πρωτεϊνών, πλούσιο σε φυτικές ίνες, χαμηλό νάτριο, μηδενική χοληστερόλη.  
Χρήσεις- Δοσολογία
Μπορείτε να μουλιάσετε το κοτσάνι τους μαζί με λίγα φυλλαράκια  σε χλιαρό νερό για 20 λεπτά και να πιείτε το νερό.
Τα μουλιασμένα μανιτάρια έχουν υπέροχη γεύση, μπορείτε να σοτάρετε σε λίγο ελαιόλαδο για 2 λεπτά και στην συνέχεια να τα προσθέσετε σε σάλτσες και φαγητά κατσαρόλας.

Τεμάχια ανά συσκευασία:1

ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...