Το μανιταροπωλείο χρησιμοποιεί cookies
Η παρούσα ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησής σας. Θα επιθυμούσαμε την συγκατάθεσή σας, αλλά μπορείτε να δεν επιθυμείτε να αποχωρήσετε.
×

Ποικιλία Δάσους 30g

Όλα τα αποξηραμένα μας μανιτάρια μαζί (Βασιλομανίταρα, κανθαρέλελες, μαύρες τρομπέτες, λεντινούλα, αγαρικά,πλευρώτους) σε μία συσκευασία με μια συμφωνία χρωμάτων και γεύσεων.

Συσκευασμένα σε πλήρως βιοαποδομήσιμο οικολογικό περιέκτη σε τροποποιημένη ατμόσφαιρα αζώτου,που προσφέρει ιδανική συντήρηση και άριστη διατήρηση των αρωμάτων και γεύσης.

5,06 €
Περιγραφή

Η "ποικιλία του δάσους" (forest mix), είναι ένα γευστικό μοναδικό μείγμα 7 διαφορετικών μανιταριών, εκ των οποίων το Βασιλομανίταρο, η μαύρη Τρομπέτα και η Κανθαρέλλα, είναι "άγρια", αυτοφυή μανιτάρια επιλεγμένα από τα ελληνικά δάση, σε συνδυασμό με μανιτάρια δικής μας καλλιέργειας όπως, το γκρί και κίτρινο Πλευρώτους και η Λεντινούλα (shiitake). Τα πρώτα, αναπτύσσονται κάτω από έλατα, βελανιδιές, οξιές και καστανιές όπου το ιδανικό μικροκλίμα των εναλλαγών υψηλής υγρασίας και της ηλιοφάνειας συνεργάζονται για να παράγουν συνεκτικά και καθαρά μανιτάρια. Επιλέγουμε τα καλύτερα, τα πιο ποιοτικά μανιτάρια και αμέσως μετά το μάζεμά τους, τα καθαρίζουμε και τα στεγνώνουμε, χρησιμοποιώντας την πιο οικολογική τεχνολογία: τον ήλιο μας!

 

 Οδηγίες Ετοιμασίας :

Μουλιάζουμε σε χλιαρό νερό για 15 λεπτά (εναλλακτικά σε μπράντι ή άλλο ποτό για 30 λεπτά).

Στραγγίζουμε το νερό.

Σοτάρουμε για 1 με 2 λεπτά σε ελαιόλαδο ή βούτυρο.

Σβήνουμε με ξηρό λευκό κρασί (εναλλακτικά με το ποτό που μουλιάσαμε τα μανιτάρια).

Σερβίρουμε με λίγο αλάτι και πιπέρι.

Μπορούμε να προσθέσουμε τα σοταρισμένα μανιτάρια σε σούπες, ομελέτες, σάλτσες και φαγητά κατσαρόλας.

 

TIPS:

Το υγρό μετά την στράγγιση μπορούμε να το σουρώσουμε καλά με ένα τουλπάνι ή με μια λεπτή πετσέτα. Αποτελεί ένα πεντανόστιμο ζωμό για σούπες και σάλτσες.

 

Ενδιαφέροντα βιντεάκια στο κανάλι μας στο youtube:

https://www.youtube.com/watch?v=gT6zdg7S7LI&list=PLSiKaE34R4ZKyKRxBdXe3nOqUHcaf-seQ&index=5

https://www.youtube.com/watch?v=TgX1n7LJqjg&list=PLSiKaE34R4ZKyKRxBdXe3nOqUHcaf-seQ&index=7&t=9s

ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...