Το μανιταροπωλείο χρησιμοποιεί cookies
Η παρούσα ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησής σας. Θα επιθυμούσαμε την συγκατάθεσή σας, αλλά μπορείτε να δεν επιθυμείτε να αποχωρήσετε.
×

Λεντινούλα (shiitake) αποξηραμένη ολόκληρη 250g

Η παγκόσμια αποδοχή του μανιταριού Λεντινούλα (shii-take), οι χιλιάδες επιστημονικές μελέτες οι οποίες αποδεικνύουν τον πλούτο τον βιονεργών του συστατικών και τα μοναδικά οφέλη για την υγεία μας το κατατάσσουν στην ελίτ των μανιταριών.

26,62 €
Περιγραφή

Το μανιτάρι λεντινούλα (Lentinula edodes) είναι γνωστό παγκοσμίως με την ιαπωνική ονομασία shii-take, που σημαίνει «το μανιτάρι των δένδρων shii».  Πρόκειται για ένα εξαιρετικό εδώδιμο είδος που αυτοφύεται πάνω σε φυλλοβόλα δένδρα στην Ασία. Καλλιεργήθηκε για πρώτη φορά στην Κίνα εδώ και αιώνες  και τα τελευταία χρόνια, σε ολόκληρο τον κόσμο. Η εξαιρετική και πικάντικη γεύση του σε συνδυασμό με τις θεραπευτικές ιδιότητές του το έχουν αναδείξει ως το δεύτερο σε παραγωγή καλλιεργούμενο μανιτάρι. Στην Ελλάδα είμαστε οι πρώτοι που το καλλιργήσαμε το 2006 με απολύτως βιολογικό τρόπο σε υπόστρωμα από πριονίδια οξιάς και βελανιδιάς.

Επιστημονικές μελέτες δείχνουν ότι η ουσία “Lentinan” συμβάλλει στη φυσική άμυνα του οργανισμού. Προσθέστε 40γρ. αποξ. Λεντινούλα στο εβδομαδιαίο διαιτολόγιό σας. Μία ποικίλη και ισορροπημένη διατροφή και ένας υγιεινός τρόπος ζωής είναι σημαντικά για τη διατήρηση της καλής λειτουργίας του οργανισμού.

Διατροφική Αξία: πηγή πρωτεϊνών, υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες.

 

Οδηγίες Ετοιμασίας :

Μουλιάζουμε σε χλιαρό νερό για 15 λεπτά (εναλλακτικά σε μπράντι ή άλλο ποτό για 30 λεπτά).

Στραγγίζουμε το νερό.

Σοτάρουμε για 1 με 2 λεπτά σε ελαιόλαδο ή βούτυρο.

Σβήνουμε με ξηρό λευκό κρασί (εναλλακτικά με το ποτό που μουλιάσαμε τα μανιτάρια).

Σερβίρουμε με λίγο αλάτι και πιπέρι.

Μπορούμε να προσθέσουμε τα σοταρισμένα μανιτάρια σε σούπες,σάλτσες,ομελέτες και φαγητά κατσαρόλας.

 

TIPS :

Μπορούμε να θρυμματίσουμε τα μανιτάρια με τα χέρια μας (ή σε multi). Ανακατεύουμε 1 κ.σ απο την πούδρα που θα προκύψει σε ομελέτες,όσπρια,σάλτσες ή ζύμες.

ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...