Το μανιταροπωλείο χρησιμοποιεί cookies
Η παρούσα ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησής σας. Θα επιθυμούσαμε την συγκατάθεσή σας, αλλά μπορείτε να δεν επιθυμείτε να αποχωρήσετε.
×

Τρεμέλλα αποξηραμένη 30g

Προέλευση: ΚΙΝΑ

Πρόκειται για καλλιεργούμενα μανιτάρια του είδους Tremella fuciformis Berk. (1856)
(αγγλ. white fungus, ιαπ. shiro kikurage). Ολόκληρα αποξηραμένα μανιτάρια του γένους Tremella σε πλαστικό βαζάκι ερμητικά κλεισμένο . Μανιτάρια υποκίτρινου χρώματος με χαρακτηριστικό άρωμα μανιταριού και πάρα πολύ ωραία γεύση .

4,96 €
Περιγραφή

Καλλιεργείται στην Κίνα από τις αρχές του 19ου αιώνα. Στην κινεζική κουζίνα, η Tremella fuciformis χρησιμοποιείται παραδοσιακά σε γλυκά πιάτα. Ενώ είναι άγευστο, εκτιμάται για τη ζελατινώδη υφή του καθώς και για τις βιονεργές του ιδιότητες. Συνηθίζεται να γίνεται μια σούπα επιδόρπιων που ονομάζεται luk mei (六味) στα καντονέζικα, συχνά σε συνδυασμό με τροπικά φρούτα και άλλα συστατικά. Χρησιμοποιείται επίσης ως συστατικό ενός ποτού και ως παγωτό.
Θεωρείται σαν το μανιτάρι της ομορφιάς γιατί έχει ουσίες με δράση αντίστοιχη του υαλουρονικού. Χρησιμοποείται σε συνταγές για κρέμες προσώπου.
Χρήσεις
Μπορείτε να το μουλιάσετε και να πιείτε το εύγευστο ζουμάκι. Τα μανιτάρια δίνουν ωραία υφή σε σούπες και λευκές σάλτσες.    

Τεμάχια ανά συσκευασία:1

ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...