Το μανιταροπωλείο χρησιμοποιεί cookies
Η παρούσα ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησής σας. Θα επιθυμούσαμε την συγκατάθεσή σας, αλλά μπορείτε να δεν επιθυμείτε να αποχωρήσετε.
×

Αρνάκι (Ερίκιο) αποξηραμένο 25g

Πρόκειται για μανιτάρια του είδους  Hericium erinaceus (Bull.) Persoon (Ερίκιο το αγκαθωτό ή Αρνάκι , ιαπων. Yamabushitake, αγγλ. Lion’s Mane - Χαίτη του λιονταριού ή Ερίκιο το σκαντζοχοίρινο).
Η σάρκα του είναι μαλακώνει στο μούλιασμα, είναι, λευκή, με γλυκιά γεύση και όξινη οσμή. Το υγρό του μουλιάσματος είναι υποκίτρινο με ευχάριστη γεύση.

4,11 €
Περιγραφή

To Eρίκιο το αγκαθωτό (Hericium erinaceus) λέγεται αλλιώς Lion’s mane (χαίτη λιονταριού) είναι φαρμακευτικό μανιτάρι με μακρά ιστορία χρήσης στην παραδοσιακή Κινεζική ιατρική ως τονωτικό για διαταραχές του στομάχου, έλκη και γαστρεντερικές παθήσεις και είναι μία πηγή εξωγενών αντιοξειδωτικών.
Αυτό το μανιτάρι εμφανίζει διάφορες φαρμακολογικές δράσεις στην πρόληψη της άνοιας σε παθήσεις όπως Πάρκινσον και Αλτσχάιμερ και εκχυλίσματα από το Ερίκιο το Αγκαθωτό παρουσιάζουν όχι μόνο νευροπροστατευτικές ιδιότητες αλλά και ανοσοτροποποιητικές δράσεις.
Συνολικά, για αυτό το μανιτάρι έχουν διενεργηθεί τρεις κλινικές δοκιμές, οι οποίες διερεύνησαν τις επιδράσεις που έχει το Ερίκιο το Αγκαθωτό σε άτομα με χρόνια ατροφική γαστρίτιδα , με ήπια γνωστική δυσλειτουργία και με κατάθλιψη και άγχος .
Διατροφική Αξία: πηγή πρωτεϊνών, πλούσιο σε φυτικές ίνες, χαμηλό νάτριο, μηδενική χοληστερόλη.  
Χρήσεις- Δοσολογία
Μπορείτε να τα μουλιάσετε  σε χλιαρό νερό για 20 λεπτά και να πιείτε το νερό.
Τα μουλιασμένα μανιτάρια έχουν υπέροχη γεύση, μπορείτε να τα τεμαχίσετε σε φετούλες και να τα σοτάρετε σε λίγο ελαιόλαδο για 2 λεπτά και στην συνέχεια να τα προσθέσετε σε σάλτσες και φαγητά κατσαρόλας.
Είναι όμορφα για γαρνιτούρες δίπλα σε κάποιο άλλο λαχανικό ή κρέας.  

Τεμάχια ανά συσκευασία:1

ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ...