Το μανιταροπωλείο χρησιμοποιεί cookies
Η παρούσα ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησής σας. Θα επιθυμούσαμε την συγκατάθεσή σας, αλλά μπορείτε να δεν επιθυμείτε να αποχωρήσετε.
×

Μορχέλλες αποξηραμένες 30g

Πρόκειται για αυτοφυή μανιτάρια του γένους Morchella sp. (Morchella elata, Morchella deliciosa, Morchella vulgaris, Morchella escullenta). Οι Μορχέλλες  εμφανίζονται στα ελληνικά δάση από τον Μάρτιο έως τον Μάιο κατά μικρές ομάδες ή μόνες τους στο έδαφος σε δάση κωνοφόρων και πλατύφυλλων. Τα τελευταία χρόνια έχουν ξεκινήσει επιτυχημένες προσπάθειες καλλιέργειας σε διάφορες χώρες με εξαιρετικά αποτελέσματα, χωρίς όμως να έχουν μειώσει αισθητά την τιμή του προιόντος. Είναι μανιτάρια γνωστά παγκοσμίως στον κόσμο της υψηλής γαστρονομίας αλλά και στην Ελλάδα αφού χαίρουν ιδιαίτερης εκτίμησης σε πολλές περιοχές. Είναι γνωστά και ως κουρκουρίκια, κουρμέκια, λαγούδες, ματσικάρια κ.ά.

23,19 €
2,67 €
Περιγραφή

Η σάρκα είναι λευκή, ελαστική αρχικά, εύθραυστη αργότερα με ευχάριστη οσμή.
Εάν δείτε προσεχτικά το μανιτάρι θα διαπιστώσετέ ότι  είναι κούφιο στο εσωτερικό του, γεγονός που το καθιστά ιδανικό για γέμιση. Μπορείτε να διαλέξετε  τα μεγαλύτερα μανιτάρια και αφού τα μουλιάσετε σε μπράντυ να τα γεμίσετε με κιμά ή κρεμώδες τυρί και φρέσκα αρωματικά. Ψήνετε στο φούρνο ή σοτάρετε σε φρέσκο βούτυρο και σβήνετε με το μπράντυ που τα μουλιάσατε.
Διατροφική Αξία: πηγή πρωτεϊνών, υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες.

Τεμάχια ανά συσκευασία:1

ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...